Odhajam na sanjsko potovanje za en mesec

Sanjsko potovanje

Končno je prišel trenutek, ki sem ga dolgo časa pričakoval. Jutri namreč odhajam na sanjsko potovanje v Indonezijo in Malezijo.

Meni potovanja, ki jih povežem še s fotografijo, pisanjem bloga in snemanjem videoposnetkov, pomenijo največ na svetu. Takrat, ko se odpravim na potovanje, sem ena najsrečnejših oseb na tem svetu. Vem, da je to moje navdušenje težko razumeti. Včasih še sam ne vem, od kod je prišlo vse to navdušenje. Ampak, to sploh ni pomembno. Pomembno je, da sem srečen in zadovoljen.

Mogoče mi prihajajoče potovanje malo, ampak res samo malo, kvari koronavirus. Zadnje dni sem dobil kar nekaj elektronskih sporočil in sporočil preko Facebooka, kako zelo nevaren je koronavirus in naj raje ostanem doma. Vem, da mi ljudje, ki mi pišejo, iskreno želijo dobro, vendar najbrž niso pomislili, da me vsako tako sporočilo malo spravi v slabo voljo. Če ne bi nikjer bilo nobene informacije o koronavirusu, bi šel na potovanje popolnoma brez skrbi.

Kakšno je vaše mnenje glede koronavirusa? Mi lahko na https://www.youtube.com/user/tomazgorec/community odgovoriš na kratko anketno vprašanje?

Na pot se odpravim jutri. Iz Zagreba proti Dohi poletim ob štirih popoldne. V Dohi bom le tri ure in nato nadaljujem pot proti glavnemu mestu Malezije, Kuala Lumpurju. V Kuala Lumpurju bom tri dni, nato grem v Indonezijo, kjer bom slabe štiri tedne.

V Indoneziji sem bil že dvakrat in je moja najljubša destinacija za potovanje, če ne upoštevam Bosne in Hercegovine, ki je moja destinacija številka ena.

V Indoneziji bom šel na tri ali štiri vulkane, ki so čudoviti in nekateri tudi zelo posebni. Namen imam obiskati par res veličastnih slapov, nešteto rajskih plaž, velikanske kuščarje na otoku Komodo, zanimive templje, riževe terase, gore … Že sedaj vem, da mi bo za vse, kar si bom želel ogledati, zmanjkalo časa. Tole potovanje bo tako doživetje in izkušnja, da ne znam povedati.

Če vas zanima, kaj vse lepega bom videl in kako se bom imel, vam predlagam, da me spremljate na na socialnih omrežjih, kjer bom redno objavljal slike in videoposnetke. Na socialnih omrežjih me najdete:

Zelo bom vesel vaših komentarjev in všečkov. S tem mi boste pokazali, da so vam moje vsebine všeč in bom tako imel še večjo motivacijo za slikanje, snemanje in raziskovanje.

Na potovanje grem popolnoma sam. Ko to povem ljudem, me večina ima za malo čudaškega. Še pred dvema letoma ne bi niti pomislil, da bi šel sam na potovanje za en mesec. V zadnjem letu pa sem začel potovati sam in ugotovil, da mi to zelo ustreza. To je neke vrsta svobode, ki mi zelo ustreza. Včasih je dobro, da je človek malo sam s sabo. Tako lahko v miru premisli o nekaterih stvareh in pride do nekih novih spoznanj o sebi in drugih.

Kljub temu, da zadnja leta nimam na potovanjih nobenega domotožja, mi je danes, malo več kot pol dneva pred odhodom, kar malo težko zapustiti dom za en mesec. Tu imam namreč osebe, na katere sem res navezan. Prva od njih je zagotovo moja mama. Pogrešal bom tudi nečaka, mojo psičko Lučko in vse naše mucke.

Ampak en mesec bi hitro minil in bo vse ljudi in živali, ki jih imam rad, takrat še lepše videti.

Kako sem se imel v Indoneziji, ko sem jo obiskal prvič, si lahko preberete na www.tomazgorec.si/potovanje-po-indoneziji. Že takrat je bilo čudovito, sedaj, ko imam bistveno več izkušenj s potovanji, pa bo še veliko lepše!

2 komentarja

  1. Tomaž uživaj, sam sem bil na Baliju in Lomboku in okoli samo 9 dni. Res se lepo imej, da ti poševne očke ne udarijo preveč v glavo?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja