Raje umrem, kot da živim tako življenje

Danes je  zadnji dan leta 2020. Že dolgo časa ni bilo nobeno leto tako brezvezno, kot je bilo ravno to. Imam občutek, kot da mi je leto 2020 nekdo ukradel. Upam, da ne bo nobeno leto več tako grozno, kot je bilo 2020.

Leto 2019 je bilo zame fenomenalno. Ne spomnim se, kdaj sem se imel tako dobro kot ravno leta 2019. V začetku januarja 2020 sem si na www.tomazgorec.si/novoletne-zaobljube-2020 zapisal svoje novoletne zaobljube za letošnje leto. Če ste si članek prebrali, ste videli, da sem bil zelo optimističen. Bil sem prepričan, da bo to leto še veliko boljše, kot je bilo prejšnje. Pa žal ni bilo tako. Korona virus mi je pokvaril vse moje načrte.

Najbrž sploh nimam pravice jamrati

Meni je korona virus pokvaril le moje potovalne načrte. Drugega popolnoma nič, tako da se sprašujem, če imam sploh pravico jamrati in se pritoževati. Namreč v času korona virusa so nekateri izgubili bistveno več kot jaz. Nekateri so izgubili službe. Še huje je tistim, ki so izgubili svoja podjetja. Ali v najboljšem primeru izgubili vse, kar so težko zaslužili v zadnjih desetih letih. Te ljudje se mi res iskreno smilijo in upam, da jim bo država pomagala.

Biti doma, zaprt v svoji občini, mene ubija

Glede na to, da sem vajen potovati in hoditi na izlete, je mene to, da sem moral biti zaprt v lastni občini ubijalo. Sem oseba, ki živi za potovanja in izlete in mi je to, kot bi me dali v zapor.

Običajno se veselim vsakega dneva posebej, v letošnjem letu pa sem velikokrat padel v depresijo in neke vrste anksioznost. Dnevi so mi bili brez vezni. Najbolj sem bil vesel zvečer, ko sem si lahko rekel, hvala bogu da je konec še enega brez veznega dneva. Običajno mi volje za delo nikoli ne zmanjka, tokrat pa mi jo je velikokrat. Več o tem sem že pisal v članku na www.tomazgorec.si/anksioznost.

Sam sem oseba, ki je navajena biti sama. Ne spomnim se, da bi imel kdaj težave z depresijo. Sprašujem se, kako velike težave imajo osebe, ki te stvari težje prenašajo kot jaz.

V bistvu sem za vse kriv sam

Za to, da sem bil doma zaprt v svoji občini, sem si kriv čisto sam. Ne vem, zakaj nisem šel na kakšno potovanje. Sedaj sem prepričan, da je bil to najboljši čas za potovanja. Nikjer nobene gneče, cene prenočišč in vsega ostalega so bile tako zelo nizke kot še nikoli. Jaz, “budala”, pa sem bil doma. Sploh ne vem, zakaj. Najbrž zato, ker sem se bal 14-dnevne karantene.

Če bi bil pameten, bi ves čas nekje potoval. Ena takih destinacij, kjer se je dalo ves čas normalno potovati, je bila Črna Gora. Pa tudi Turčija. Cena povratne letalske karte v Turčijo je stala dobrih 100 evrov. V Turčiji pa je bilo vse zelo zelo poceni. Ne vem, kaj me je držalo doma. Oziroma vem! Ti “prekleti” mediji so me prestrašili in naredili ubogljivo ovco!

Novembra sem sicer šel za 11 dni v Srbijo in se imel super. Ne vem, zakaj tega mojega potovanja nisem podaljšal vsaj za kakšen teden.

Ne bom si dovolil, da mi ukradejo še leto 2021

Nikakor si ne bom dovolil, da mi ukradejo še leto 2021. Sam se držim pravila, da se vse da, če se hoče. In tako je tudi glede potovanj v času korona virusa. Vedno se da iti nekam. Še bolj pomembno je to, da ko je možno kam iti, se takoj odpraviš od doma in ne razmišljaš o težavah, ki te lahko doletijo. Če preveč razmišljaš o tem, kaj vse gre lahko narobe, potem si lahko vedno samo doma.

V nadaljevanju bom zapisal svoje popotniške plane za leto 2021. Zakaj sem se sploh odločil, da napišem tale prispevek? Zato, ker če si svoje plane zapišeš, obstaja veliko večja možnost, da plane res uresničiš. Nezapisan plan je sanjarjenje. Tudi sanjarjenje je koristno, vendar če si svojih sanj ne zapišeš, običajno vse skupaj ostane samo pri sanjarjenju. Ta prispevek sem se odločil napisati tudi zato, da si naredim čim bolj idealen potovalni plan za leto 2021. Moj potovalni načrt bom napisal čim bolj podrobno in si ga tudi vsak mesec prebral.

Moj potovalni načrt za 2021

Moj največji izziv za potovanje bodo prvi trije meseci v letu 2021. Namreč sem ljubitelj poletja in sonca, tako da v prvih treh mesecih leta ne pride v poštev, da bi šel na potovanje kam po Evropi, ker je premrzlo. Pa še dnevi so tako zelo kratki. Iti kam dlje z letalom je pa v teh časih kar zakomplicirano.

Ko bo letos prva možnost, bom šel Bosno in Hercegovino, kjer bom malo smučal na Jahorini in si mimogrede šel ogledati še kakšno znamenitost. Tole moram izpeljati čim prej!

V začetku leta moram biti ves čas na preži, če se bo odprla kakšna zanimiva destinacija. Žal je Azija v veliki večini popolnoma zaprta. Ne vem sicer, kako je z Južno Ameriko. Če bo kakšna možnost, se bom na hitro odločil in šel. Kar se bližnjih dežel tiče, bi šel sedaj pozimi v Maroko ali na Kanarske otoke.

V letu 2021 imam tudi namen organizirati potovanje v Bosno za moje sledilce. Mislil sem, da se bo na to potovanje prijavilo par oseb, pa se jih je pa kar okoli 400, tako da sploh ne vem, kako bom to speljal. Ampak bom v vsakem primeru. Kar obljubim, vedno izpeljem. Ampak glede na to, da se je na to potovanje prijavilo tako veliko število ljudi, bom moral prej iti sam za par dni v Bosno, da najdem primerna prenočišča in restavracije ter da se vse dogovorim. To moram tudi iti čim prej, ker nameravam izpeljati potovanje v mesecu marcu ali aprilu. Sicer sem tudi razmišljal, da bi šli na potovanje v Bosno v mesecu maju, ker je takrat veliko lepše vreme in imaš veliko manj možnosti, da je ravno tisti podaljšan vikend dež. Program tega potovanja si lahko preberete na www.tomazgorec.si/potovanje-v-bosno.

Konec aprila imam namen iti v Namibijo za okoli 20 dni. V Namibijo bom šel s svetovno znanim popotnikom in mojim idolom Zvonetom Šerugo. Z Zvonetom sva sicer imela enkrat en prepir, o katerem si lahko več preberete na www.tomazgorec.si/zvone-seruga-moj-idol, vendar to ni razlog, da ne bi šel z njim na potovanje. Upam, da se do odhoda vse reši s tem korona virusom in bomo lahko brez težav odšli na potovanje.

Poletje bom izkoristil predvsem za obisk meni ljubega Balkana. Poleg meni najbolj ljube Bosne in Hercegovine imam v planu še Črno Goro, Srbijo in Kosovo. Zadnje dni sem veliko študiral o Kosovu in zna biti zelo zanimivo. Kosovo ima čudovite hribe in zanimivo zgodovino.

Mogoče se bom poleti odpravil kam na sever. Z veseljem bi še enkrat obiskal Baltske države ali pa šel z avtom do Nordkappa, ki je najbolj severna točka Evrope, do koder vodi cesta.

Še ena možnost za poletno potovanje je obisk Kitajske. Na Kitajsko si želim iti, ker želim obiskati goro Huashan. Pot na goro Huashan velja za najbolj grozljiv treking na svetu. Zakaj, si poglejte v spodnjem video posnetku.

Ne morem vam povedati, kako zelo si želim iti na goro Huashan.

V začetku jeseni bi se lahko z avtom odpravil v Turčijo, Gruzijo in Armenijo. V začetku jeseni so v teh treh deželah temperature ravno prav visoke. Je še zelo toplo, ni pa prevroče.

Konec leta bi se lahko odpravil na kakšno potovanje na drugo celino. V mislih imam predvsem Ekvador, Peru in Kubo.

Vmes bom poizkusil še najti čas za en hiter skok v Černobil. Černobil sem sicer že obiskal in sem bil nad njem navdušen.

Želim si, da bi bilo leto 2021 moje najboljše leto do sedaj

Če ne bo kakšnih večjih zapletov s korona virusom, vem da bo leto 2021 moje najlepše leto do sedaj. Naj se pravljica začne!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja