Novoletne zaobljube 2020

Novoletne zaobljube 2020

Leto 2019 je bilo zame izjemno. Predvsem na osebnem področju. Mislim, da se še nobeno leto nisem imel tako dobro, kot sem se imel leta 2019.

Januarja sem bil na potovanju v Omanu. Marca sem se za dobre tri tedne odpravil na potovanje na Filipine. Za prvi maj sem se odpravil v Dubrovnik. En teden sem bil na otoku Pag. Otok Krk sem obiskal dvakrat. Kar šestkrat sem obiskal Bosno in Hercegovino. Brez pretiravanja lahko rečem, da je bilo minulo leto zame pravljica.

Tako kot vsako leto doslej, si bom tudi letos zapisal svoje novoletne zaobljube. Lani sem svoje zaobljube, ki si jih lahko prebereš na www.tomazgorec.si/novoletne-zaobljube-2019, napisal na dolgo in široko. Letos bom krajši.

Da si človek zapiše novoletne zaobljube, je dobro tudi zato, ker si tako naredi nekakšen načrt za tekoče leto. Znanstveno je dokazano, da so ljudje, ki imajo vse planirano, veliko bolj uspešni kot tisti, ki nimajo nobenega plana. Sam žal ne sodim med ljudi, ki bi imeli celotno leto vnaprej planirano, vendar se zavedam te svoje pomanjkljivosti in jo počasi tudi odpravljam.

Za leto 2020 imam cilje zlasti na zasebnem področju. Poslovni cilji mi niso prioriteta, ker se zadnje čase zavedam, da je v življenju veliko bolj pomembnih stvari, kot je denar. To sicer ne pomeni, da sem postal len in bom manj delal, ampak pomeni, da bom delal predvsem tisto, kar me veseli. Prišel je namreč čas, ko si to lahko privoščim. 20 let res trdega dela, ko sem mesečno delal tudi po 350 ur, mi je namreč prineslo to, da sem na svojem področju postal res vrhunski strokovnjak in lahko svoje delo zaračunavam res drago. Redna cena moje svetovalne ure je 90 evrov plus davek na dodano vrednost. Moje področje je SEO optimizacija za Google.

Prvi in največji cilj za leto 2020 mi je, da bom čim več potoval. Neizmerno namreč uživam v raziskovanju sveta. Da bom raziskovalec, sem sanjal že kot otrok, ko sem bral knjige o Jamesu Cooku. Spomnim se, da sem bil takrat, ko sem bral knjige o Jamesu Cooku, slabe volje, ker mi je bilo žal, da je ves svet že raziskan in da ni več možnosti za raziskovanje. Tudi sam sem si namreč želel postati neke vrste James Cook in raziskovati svet. Takrat seveda nisem vedel, da je svet zelo zanimivo raziskovati tudi v današnjem času.

Že pred nekaj leti sem si kot malo dolgoročnejši cilj zadal, da bom vsako leto zdoma vsaj 183 dni. Zakaj ravno 183 dni? Zato, ker je to več kot polovica leta. Letos bo to ravno polovica, ker je prestopno leto.

Letos bom ta cilj zagotovo izpolnil, saj sem se odločil, da se lotim zanimivega projekta, ki je povezan s potovanji. Odločil sem se, da bom napisal turistični vodnik za Bosno in Hercegovino. To v bistvu zame sploh ne bo delo, ampak en sam užitek. Skoraj prepričan sem, da tudi zelo dober posel, ampak, kot sem že omenil, mi je denar drugotnega pomena. Več o tem projektu si lahko preberete na www.tomazgorec.si/turisticni-vodic-bosna-in-hercegovina.

Moj cilj je tudi, da grem letos na enomesečno potovanje nekam zunaj Evrope. Nekako se najbolj nagibam k Indoneziji, ki sem jo obiskal že dvakrat, sicer zelo dolgo časa nazaj. Nazadnje pred 15 leti.

Za 10 dni imam namen peljati na potovanje osebo, ki jo imam najraje na svetu. To je moja mama. Glede na to, da moja mama že vse moje življenje zelo lepo skrbi zame, je to najmanj, kar lahko naredim zanjo. Drugače moja mama res uživa na potovanjih in ji bo to veliko pomenilo. Moj načrt je, da jo peljem v Črno goro, ki ima čudovite naravne znamenitosti. Meni je Črna gora ‘top’, vendar samo v notranjosti, ob morju ne. Potovanje v Črno goro načrtujem za maj ali junij.

Potovalnih načrtov imam še nekaj. Enkrat novembra bi za kakšna dva tedna rad šel v Maroko. Takrat se pri nas začne mraz, v Maroku pa so temperature ravno najprijetnejše. Poleg tega Maroko spada k destinacijam, kjer se da zelo poceni potovati.

Zelo rad bi še enkrat obiskal Černobil. Obiskal sem ga pred tremi leti in nad njim sem bil tako zelo navdušen, da si ga želim obiskati še enkrat.

Moja velika želja je, da bi v letu 2020 napisal in izdal svojo drugo knjigo. Tema te knjige bi bila, kako zaslužiti z delom prek interneta. Na tem področju imam ogromno izkušenj. Vse že imam v glavi, samo napisati še moram. Že pisanje mi je neke vrste užitek, še večji užitek pa je, ko držiš v svoji roki sveže natisnjeno knjigo.

Razmišljam tudi, da bi napisal knjigo, v kateri bi opisal zanimive eno- ali večdnevne izlete po Sloveniji in bližnji okolici. V zadnjem času sem namreč obiskal veliko zanimivih krajev. Seveda vem, da ne bo časa, da bi v enem letu napisal dve knjigi. Če bom eno, bom popolnoma zadovoljen.

Knjigo, ki bo vodnik po Bosni in Hercegovini, imam namen izdati v začetku leta 2021.

Moja naslednja novoletna zaobljuba je, da bom s svojo Facebook stranjo na www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo prišel do 100.000 sledilcev. Sedaj jih imam 50.000 in se zavedam, da bo do številke 100.000 kar težko priti. Moral se bom potruditi, da bom na strani objavljal zelo veliko koristne in zanimive vsebine. Glede na to, da imam letos namen veliko potovati, mislim, da bo zanimive in koristne vsebine zelo veliko.

Zelo pomembna stvar, za katero moram tudi narediti zaobljubo, pa je ta, da se bom letos bolj posvetil telesni aktivnosti in s tem poskrbel tudi za boljše zdravje in počutje. Prepričan sem, da je oseba, ki da veliko na telesno aktivnost, veliko bolj srečna, samozavestna in uspešna!

To so moje novoletne zaobljube in načrti za 2020. Če tole uresničim, bom najsrečnejši človek na tem svetu!

Tudi vam iskreno želim, da bo tudi za vas leto 2020 zelo srečno in uspešno. Če slučajno mislite, da vam to ni usojeno, se motite! Preberite si moj prispevek z naslovom 9 nasvetov, kako postati srečnejša oseba, ki ga najdete na www.tomazgorec.si/kako-biti-srecen. Prepričan sem, da boste našli par koristnih nasvetov zase!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja