9 idej, kam za krompirjeve počitnice 2021

krompirjeve počitnice 2021

Krompirjeve počitnice 2021 se uradno začnejo v ponedeljek, 25. oktobra. To pomeni, da imate na voljo devet dni, če se odpravljate na potovanje, počitnice ali izlet. Če imamo na voljo devet dni, se da organizirati lepo potovanje. Glede na to, da so se zadeve v zvezi s covid-19 malo umirile, imamo letos na voljo kar nekaj zanimivih destinacij, ki jih lahko obiščemo. V nadaljevanju najdete 9 zanimivih idej, kam se odpraviti za krompirjeve počitnice 2021.

Sam krompirjevih počitnic nikoli ne preživim v Sloveniji, ampak se odpravim v tujino. Razlog za to je čisto racionalen. V času krompirjevih počitnic so cene turističnih storitev v Sloveniji vsaj še enkrat višje kot en teden prej ali en teden kasneje. Glede na to, da sem zaposlen v svojem podjetju in sem sam svoj šef, si za raziskovanje Slovenije raje izberem kakšen drug termin. To, da imam svoje podjetje, ne pomeni, da lahko grem kadarkoli kamorkoli. Vedno vse ure nadoknadim tako, da delam tudi po 16 ur na dan. Velikokrat tudi sobote in nedelje. Poleg tega imam tudi tako delo, da ga lahko opravljam kjerkoli. Samo računalnik in internet potrebujem.

Kako si lahko tudi vi najdete tako delo, ki ga boste lahko opravljali od doma ali od kjerkoli na svetu, si preberite na www.tomazgorec.si/delo-na-domu.

V nadaljevanju pa najdete mojih 9 nasvetov, kam za krompirjeve počitnice 2021.

Bosna in Hercegovina

Moj prvi predlog, kam iti za krompirjeve počitnice 2021, je moja najljubša destinacija za potovanja. To je Bosna in Hercegovina

Bosna in Hercegovina je res super destinacija za potovanje. Znana je po čudovitih naravnih lepotah, ob katerih vam bo zastal dih. Zanimiva je tudi zato, ker v Bosni in Hercegovini živijo trije narodi treh različnih ver. Hrana je res odlična in cene zelo nizke. Glavni razlog, da se vedno znova vračam v to deželo, so prijazni in gostoljubni ljudje, za katere smo Slovenci vedno zelo dobrodošli gostje. 

V času krompirjevih počitnic boste zelo lepo prenočišče za dve osebi, ki bo vključeval zajtrk, dobili že za 20 do 25 evrov. Tudi hrana je zelo poceni. Za veliko porcijo okusnih čevapčičev boste plačali od 2,5 do največ 4 evre. Tudi ostala hrana v restavracijah je tam občutno cenejša kot v Sloveniji. 

Predlagam vam, da si za obisk Bosne in Hercegovine vzamete vsaj 5 dni. Za petdnevno potovanje bi vam predlagal sledečo pot: v Bosno in Hercegovino se odpravite preko Plitvičkih jezer in se tik pred mejo ustavite še na zapuščenem vojaškem letališču Željava. Nato nadaljujte pot preko Bihaća do doline reke Une. Pojdite si pogledati Štrbački buk, Kulen Vakuf in Martin brod. Nato pot nadaljujte do Drvarja, kjer si oglejte Titovo pečino in muzej NOB. Pot nadaljujte do mesta Jajce in tam prespite. Naslednji dan nadaljujte pot do Sarajeva, mesta Pale ali Jahorine. Tretji dan si v miru oglejte Jahorino, Sarajevo in okolico. Četrti dan se odpravite do Konjica, kjer si oglejte Titov bunker in mesto Konjic. Nato pot nadaljujte preko Jablanice do Mostarja. V Mostarju prespite dva dni, v okolici je namreč zelo veliko zanimivih stvari. Več o tem si preberite na www.tomazgorec.si/mostar.

Če imate za potovanje po Bosni in Hercegovini več časa, si pojdite ogledati še gorsko vasico Lukomir. Pred obiskom nujno preverite, ali je tam mogoče že zapadel sneg. Če je, se ne odpravljate sem. Pojdite pa na Ramsko jezero, ki je res lepo in čudovito. 

Edini problem, ki ga lahko imate v Bosni in Hercegovini med krompirjevimi počitnicami 2021, je slabo vreme. Če je vreme slabo, je po mojem mnenju brez zveze iti na to potovanje. Če vam načrte prekriža slabo vreme, vseeno preverite vremensko napoved za Hercegovino. To je namreč področje, ki ima zelo veliko sončnih dni v letu. Mostar si menda deli prvo mesto z Atenami po številu sončnih dni v Evropi. V Hercegovini si lahko poleg Mostarja in okolice ogledate še mesto Trebinje in okolico. Meni je Trebinje zelo zanimivo. Škoda le, da je tako zelo daleč.

Moj podrobnejši opis znamenitosti v Bosni in Hercegovini si preberite na www.tomazgorec.si/bosna-in-hercegovina.

Maroko

Maroko je še ena top ideja, kam iti za krompirjeve počitnice 2021. Ta ideja bo všeč še zlasti tistim, ki imajo radi poletje, ta čas je v Maroku namreč še skoraj poletje. No, vsaj dnevne temperature so zelo poletne, ponoči pa se zna kar ohladiti. Še posebej se ohladi v puščavi. 

Sam sem Maroko obiskal že dvakrat. Obakrat sem se super imel in ga zagotovo mislim še kdaj obiskati. Morda ga bom obiskal ravno za krompirjeve počitnice 2021, pogovarjam se namreč z bratom in njegovo družino, da bi šli skupaj. Če brat ne bo šel, bom šel pa sam enkrat v novembru za 10 do 14 dni. Oziroma bom za to potovanje iskal enega ali dva sopotnika, ker nameravam najeti avto, da si delimo stroške.

Cene letalskih kart z letalsko družbo Ryanair za Maroko so zelo nizke. Povratna letalska karta iz Benetk do Feza ali Marakeša ter nazaj stane v času krompirjevih počitnic 2021 okoli 50 evrov. Če pa greste v Maroko v novembru, dobite povratno letalsko karto že za manj kot 25 evrov. 

Opis mojega potovanja po Maroku si preberite na www.tomazgorec.si/maroko.

Srbija

Srbija je ena mojih najbolj priljubljenih destinacij. Bolj priljubljena mi je samo še Bosna in Hercegovina.

Srbija je s turističnega vidika primerna čisto za vsakega. Tisti, ki imate radi velika mesta, boste navdušeni nad Beogradom in Novim Sadom. Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji narave, saj je v Srbiji zelo veliko naravnih znamenitosti. V Srbiji boste navdušeni tudi nad hrano in zabavo. In, kar je tudi pomembno, vse je zelo poceni.

Sam sem nad Srbijo najbolj navdušen zaradi prijaznih in gostoljubnih ljudi. Srbi so zagotovo eni bolj gostoljubnih ljudi na svetu. O srbski gostoljubnosti sem že pisal v članku z naslovom Ali so Srbi res najbolj gostoljuben narod na svetu. V kolikor razmišljate, da bi se za krompirjeve počitnice 2021 odpravili v Srbijo, morate ta članek prebrati. V bistvu se vam ga izplača prebrati v vsakem primeru, ker mogoče vas bo ravno ta članek prepričal, da se v Srbijo izplača iti.

Meni najbolj zanimivi kraji, ki se jih izplača obiskati v Srbiji, so Beograd, Donava od kraja Ram do Milutinovca, Novi Sad, Kopaonik, nacionalni park Tara in kanjon reke Uvac. Zagotovo je še veliko lepih in zanimivih krajev v Srbiji, samo da jih jaz žal ne poznam.

Najlepši kraj, ki sem ga jaz obiskal v Srbiji, je kanjon reke Uvac. Kako lepo je tam, si poglejte na spodnjem videoposnetku.

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj YouTube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Poglejte si to čudovito hišo z bazenom na https://bit.ly/30lO3uJ. Cena najema celotne hiše za dve osebi je samo 20 evrov na dan. Srbija je že tako poceni, tako kot je zdaj, pa že dolgo časa ni bila.

Sicilija

Moj naslednji predlog, kam iti za krompirjeve počitnice 2021, je Sicilija. Sicilijo sem obiskal dvakrat. Prvič pred 30 leti, zadnjič pa pred 10.

Žal Sicilije ne poznam dovolj dobro, da bi vam lahko dal kakšen zelo dober plan potovanja. Lahko pa vam povem, da mi je bilo tam zelo všeč in vem, da bom Sicilijo še obiskal, ker so jo izplača obiskati.

Sicilija za krompirjeve počitnice je še zlasti primerna za tiste, ki imate radi sonce in malo višje temperature. Na Siciliji je namreč bistveno topleje kot v Sloveniji, tako da je to neke vrste pobeg na toplo.

Še en dober razlog, zakaj se izplača iti na Sicilijo, je ta, da nizkocenovna letalska družba Ryanair leti na Sicilijo iz Trsta. Leti v mesto Catania. Cene leta so zelo ugodne. Povratno letalsko vozovnico dobite že od 50 evrov dalje oziroma še ceneje, če jo rezervirate vsaj dva meseca pred odhodom. Res pa je, da je letalska karta za krompirjeve počitnice malo dražja.

Malta

Malta je za krompirjeve počitnice 2021 mogoče še bolj zanimiva kot Sicilija. Z letalsko družbo Ryanair jo lahko obiščete za samo 18 evrov (cena povratne vozovnice), če se na Malto odpravite 28. oktobra in vračate 3. novembra.

Temperatura morja na Malti je v mesecu oktobru 24 stopinj, v novembru pa 22.

Cene hotelov in apartmajev so zelo nizke. Smešno poceni so veliki apartmaji. Za primer si poglejte tega tukaj, kjer dobite prenočišče že za 10 evrov na osebo. Na Bookingu ima apartma oceno 8.9, kar je super cena. Še malo boljša izbira za par evrov več na dan je apartma, katerega slike in vse ostale informacije si lahko pogledate tukaj. Ta apartma ima oceno na Bookingu kar 9.7, kar je izjemno.

Sardinija

Na Sardiniji še nisem bil, vendar sem mi zdi dobra ideja za krompirjeve počitnice 2021. Tudi na Sardinijo iz Trsta namreč leti Ryanair. Cena povratne letalske karte je samo 52 evrov, če greste na Sardinijo 28. oktobra in se vračate 4. novembra.

Toskana in Cinque Terre

Toskana je jeseni zelo lepa. Kako zelo, lahko vidite na zgornji sliki, ki jo je pred nekaj dnevi naredil moj prijatelj Simon Škafar.

Toskana in Cinque Terre spadata v moj ožji izbor, kam se odpraviti za krompirjeve počitnice 2021. Teh dveh čudovitih krajev namreč še nisem obiskal, si ju pa že dolgo časa želim. Verjetno je sedaj najbolj primeren čas. Zaradi koronavirusa je na teh dveh svetovno znanih turistničnih destinacijah danes veliko manj ljudi.

Zaradi koronavirusa so tudi cene zelo ugodne. Poglejte si ta lep apartma za štiri osebe na https://bit.ly/3kZ6xc5, katerega najem stane samo 219 evrov. Še eno lepo namestitev v Toskani najdete na https://bit.ly/33dpPV6.

Če se bom za krompirjeve počitnice odpravil v Toskano in Cinque Terre, bom šel z avtom. Iz Ljubljane do Firenc je samo dobrih pet ur vožnje.

Slovaška in Poljska

Še ena dobra in poceni ideja, kam iti za krompirjeve počitnice 2021, je del Slovaške in Poljske. Na Slovaškem so zanimive Visoke in Nizke Tatre, na Poljskem pa Zakopane, Krakov in Auschwitz. Vse naštete kraje sem že obiskal, ko sem se pred štirimi leti z avtom odpravil do Estonije. Glede na to, da je bilo časa bolj malo in da so mi bile baltske države glavni cilj, sem si vse našteto ogledal zelo na hitro in površno. Ampak vsi našteti kraji so mi bili zelo všeč.

Vse navedeno si imam namen še enkrat ogledati. Ne vem sicer, kdaj, enkrat pa zagotovo.

Turčija

Turčijo sem obiskal že petkrat in lahko res z gotovostjo trdim, da je to čudovita dežela za potovanje. 

Že sam Istanbul nudi kup zanimivih stvari za ogled. Poleg tega je to zelo prijetno mesto, v katerem bi jaz zagotovo zelo užival. Najboljši opis Istanbula, kar sem ga jaz prebral v slovenskem jeziku, najdete na www.tomazgorec.si/carigrad. Opis je za moj blog napisala Slovenka Clara, ki že več let živi v Istanbulu.

Turčija ni samo Istanbul. Meni je zelo pri srcu Kapadokija, ki sem jo obiskal že trikrat. Kako lepo in zanimivo je v Kapadokiji, si oglejte na spodnjem videoposnetku, ki sem ga posnel na mojem nedavnem potovanju po Turčiji in Gruziji.

Na vzhodu sta zanimivi jezero Van in gora Agri Dagi, na kateri naj bi pristala Noetova ladja.

Obiskati Turčijo je zelo enostavno, ker ima Turkish airlines iz Ljubljane vzpostavljeno direktno linijo z Istanbulom. Cene letalskih vozovnic so zelo ugodne. Pred kratkim so imeli tudi akcijo, ko se je dalo povratno letalsko vozovnico kupiti za vsega 115 evrov.

Imate kakšen dober predlog, kam iti za krompirjeve počitnice 2021?

Kam se boste pa vi odpravili za krompirjeve počitnice? Če imate kakšen dober predlog, ga, prosim, napišite v komentar tega prispevka. Za vsak predlog bom zelo hvaležen.

Kdaj so krompirjeve počitnice 2021?

Krompirjeve počitnice 2021 se uradno začnejo v ponedeljek, 25. oktobra. To pomeni, da v kolikor se odpravljate na potovanje, počitnice ali izlet, imate na voljo devet dni.

Ali se da iti za krompirjeve počitnice kam, kjer so cene zelo nizke?

Seveda se da! Priporočam Srbijo, ker boste za svoj denar dobili zelo veliko. Pa še ljudje so izredno prijazni.

Zakaj so v času krompirjevih počitnic vse namestitve v Sloveniji tako zelo visoke?

Zato, ker so vsi hoteli, apartmaji in sobe zasedene in to ponudniki namestitev izkoristijo. Jaz se v tem času vedno odpravim v tujino.

Je pametno narediti rezervacijo za nastanitev čim prej?

Če jih boste preživeli v Sloveniji, zagotovo! Če greste v tujino, raje počakajte na zadnji trenutek, ker nikoli ne veste, kako bo s situacijo okoli koronavirusa.

Ocenite to stran

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.