Kam na krompirjeve počitnice v času koronavirusa?

Krompirjeve počitnice 2021 se uradno začnejo v ponedeljek, 26. oktobra. To pomeni, da v kolikor se odpravljate na potovanje, počitnice ali izlet, imate na voljo devet dni. Če imamo na voljo devet dni, se da organizirati lepo potovanje. Sicer bo to letos zaradi koronavirusa malo težje, vendar se vseeno da. V nadaljevanju najdete 7 zanimivih idej, kam se odpraviti za krompirjeve počitnice 2021.

Sam krompirjevih počitnic nikoli ne preživim v Sloveniji, ampak se odpravim v tujino. Razlog je čisto racionalen. V času krompirjevih počitnic so cene turističnih storitev v Sloveniji vsaj še enkrat višje kot en teden prej ali en teden kasneje. Glede na to, da sem zaposlen v svojem podjetju in sem sam svoj šef, si za raziskovanje Slovenije raje izberem kakšen drug termin. To, da imam svoje podjetje, ne pomeni, da lahko grem kadarkoli kamorkoli. Vedno vse ure nadoknadim tako, da delam tudi po 16 ur na dan. Velikokrat tudi sobote in nedelje. Poleg tega imam tudi tako delo, da ga lahko opravljam kjerkoli. Samo računalnik in internet potrebujem.

Kako si lahko tudi vi najdete tako delo, ki ga boste lahko opravljali od doma ali od kjerkoli na svetu, si preberite na www.tomazgorec.si/delo-na-domu.

V nadaljevanju najdete mojih 7 nasvetov, kam za krompirjeve počitnice 2021 v času koronavirusa.

Srbija

Srbija je ena od mojih najbolj priljubljenih destinacij. Bolj priljubljena mi je samo še Bosna in Hercegovina.

Srbija je iz turističnega vidika primerna čisto za vsakega. Tisti, ki imate radi velika mesta, boste navdušeni nad Beogradom in Novim Sadom. Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji narave, saj je v Srbiji na voljo zelo veliko naravnih znamenitosti. V Srbiji boste navdušeni tudi nad hrano in zabavo. In, kar je tudi pomembno, vse je zelo poceni.

Sam sem nad Srbijo najbolj navdušen zaradi prijaznih in gostoljubnih ljudi. Srbi so zagotovo eni bolj gostoljubnih ljudi na svetu. O Srbski gostoljubnosti sem že pisal v članku z naslovom Ali so Srbi res najbolj gostoljuben narod na svetu. V kolikor razmišljate, da bi se odpravili v Srbijo, ga morate prebrati. V bistvu se vam ga izplača prebrati v vsakem primeru, ker mogoče vas bo ravno ta članek prepričal, da se v Srbijo izplača iti.

Meni osebno najbolj zanimivi kraji, ki se jih izplača obiskati v Srbiji, so Beograd, Donavo od kraja Ram do Milutinovca, Novi Sad, Kopaonik, nacionalni park Tara in kanjon reke Uvac. Zagotovo je še veliko lepih in zanimivih krajev v Srbiji, samo jih jaz žal ne poznam.

Najlepši kraj, ki sem ga jaz obiskal v Srbiji, je kanjon reke Uvac. Kako lepo je tam, si poglejte v spodnjem video posnetku.

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj YouTube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Poglejte si tole čudovito hišo z bazenom na https://bit.ly/30lO3uJ. Cena najema celotne hiše za dve osebe kje samo 20 evrov na dan. Srbija je že tako poceni, tako kot je sedaj, že dolgo časa ni bila.

Sicilija

Moj drugi predlog kam iti za krompirjeve počitnice 2021, je Sicilija. Sicilijo sem obiskal dvakrat. Prvič pred 30-timi leti, zadnjič pred 10-timi leti.

Žal Sicilije ne poznam dovolj dobro, da vam bi lahko dal kakšen zelo dober plan potovanja. Lahko pa vam povem, da kar sem dvakrat bil, mi je bilo zelo všeč in vem, da jo bom še obiskal, ker so jo izplača obiskati.

Sicilija za krompirjeve počitnice je še zlasti primerna za tiste, ki imate radi sonce in malo višje temperature. Namreč na Siciliji je bistveno topleje kot v Sloveniji, tako da je to neke vrste pobeg na toplo.

Še en velik razlog zakaj se izplača iti na Sicilijo je ta, da nizko cenovna letalska družba Ryanair leti na Sicilijo iz Trsta. Leti v mesto Catania. Cene leta so zelo ugodne. Povratno letalsko vozovnico dobite že od 50 evrov dalje, oziroma še ceneje, če jo rezervirate vsaj dva meseca pred odhodom. Res pa je, da je letalska karta za krompirjeve počitnice malo dražja.

Malta

Malta za krompirjeve počitnice 2021 je mogoče še bolj zanimiva kot Sicilija. Z letalsko družbo Ryanair jo lahko obiščete 25. oktobra za samo 9,99 ?. Nazaj pa 1. ali 4. novembra za samo 19,99 ?.

Temperatura morja na Malti je v mesecu oktobru 24 stopinj, v novembru 22 stopinj Celzija.

Cene hotelov in apartmajev so zelo nizke. Smešno poceni so veliki apartmaji. Za primer si poglejte tega tukaj, kjer dobite prenočišče že za 10 evrov na osebo. Na Bookingu ima apartma oceno 8.9, kar je super cena. Še malo boljša izbira za par evrov več na dan je apartma, katerega slike in vse ostale informacije si lahko pogledate tukaj. Ta apartma ima oceno na Bookingu kar 9.7, kar je izjemno.

Sardinija

Na Sardiniji še nisem bil, vendar sem mi zdi dobra ideja za krompirjeve počitnice. Namreč tudi na Sardinijo leti Ryanair iz Trsta. Cena letalske karte v eno smer je samo 5 evrov. Na Sardinijo lahko greste 25. oktobra, vračate se lahko 1. ali 6. novembra.

Toskana in Cinque Terre

Toskana je jeseni zelo lepa. Kako zelo, si lahko vidite na zgornji sliki, ki jo je pred nekaj dnevi naredil moj prijatelj, Simon Škafar.

Toskana in Cinque Terre spadajo v moj ožji izbor, kam se odpraviti za krompirjeve počitnice 2021. Namreč teh dveh čudovitih krajev še nisem obiskal, si jih pa že dolgo časa želim. Verjetno je sedaj najbolj primeren čas. Zaradi koronavirusa je na teh dveh svetovno znanih turistničnih destinacijah veliko manj ljudi.

Zaradi koronavirusa so tudi cene zelo ugodne. Poglejte si tale lep apartma za štiri osebe na https://bit.ly/3kZ6xc5, katerega najem za štiri osebe stane samo 219 evrov. Še eno lepo namestitev v Toskani najdete na https://bit.ly/33dpPV6.

Če se bom za krompirjeve počitnice odpravil v Toskano in Cinque Terre, bom šel z avtom. Iz Ljubljane do Firenc je samo dobrih pet ur vožnje.

Slovaška in Poljska

Še ena dobra in poceni ideja, kam iti za krompirjeve počitnice 2021, je en del Slovaške in Poljske. Na Slovaškem Visoke in Nizke Tatre na Polskem pa Zakopani, Krakow in Auschwitz. Vse naštete kraje sem sam že obiskal, ko sem se pred štirimi leti z avtom odpravil do Estonije. Glede na to, da je bilo časa bolj malo in da so mi bile Baltske države glavni cilj, sem si vse našteto ogledal zelo na hitro in površno. Ampak so mi bili vsi našteti kraji zelo všeč.

Vse navedeno si imam namen še enkrat ogledati. Ne vem sicer kdaj, enkrat zagotovo.

Turčija

Turčijo sem obiskal že štirikrat in jo bom zagotovo še nekajkrat, saj mi je zelo všeč.

Že sam Istanbul nudi cel kup zanimivih stvari za ogled. Poleg tega je zelo prijetno mesto, v katerem bi jaz zagotovo zelo užival. Najboljši opis Istanbula, kar sem ga jaz prebral v slovenskem jeziku, najdete na www.tomazgorec.si/carigrad. Opis je za moj blog napisala Slovenka Clara, ki že več let živi v Istanbulu.

Turčija ni samo Istanbul. Meni je zelo pri srcu Kapadokija, ki sem jo obiskal že dvakrat in jo imam namen obiskati še tretjič. Tokrat si bom vzel vsaj pet dni časa in jo bom raziskal čisto vsak kotiček Kapadokije. Kako lepo je v Kapadokiji, vidite na spodnji sliki.

Na vzhodu je zanimivo jezero Van in gora Agri Dagi, na kateri naj bi pristala Noetova ladja.

Obiskati Turčijo je zelo enostavno, ker ima Turkish airlines iz Ljubljane vzpostavljeno direktno linijo z Istanbulom. Cene letalskih vozovnic so zelo ugodne. Pred kratkim so imeli akcijo, ker se je dalo povratno letalsko vozovnico kupit za vsega 99 evrov.

Imate vi kakšen dober predlog, kam iti za krompirjeve počitnice 2021?

Kam se boste pa vi odpravili za krompirjeve počitnice? Če imate kakšen dober predlog, ga prosim napišite v komentar tega prispevka. Za vsak predlog bom zelo hvaležen.

Kdaj so krompirjeve počitnice 2021?

Krompirjeve počitnice 2021 se uradno začnejo v ponedeljek 26. oktobra. To pomeni, da v kolikor se odpravljate na potovanje, počitnice ali izlet imate na voljo devet dni.

Ali se da iti za krompirjeve počitnice kam, kjer so cene zelo nizke?

Seveda se da! Priporočam Srbijo, ker boste za svoj denar dobili zelo veliko. Pa še ljudje so izredno prijazni.

Zakaj so v času krompirjevih počitnic vse namestitve v Sloveniji tako zelo visoke?

Zato, ker so vsi hoteli, apartmaji in sobe zasedene in to ponudniki namestitev izkoristijo. Jaz se v tem času vedno odpravim v tujino.

Je pametno narediti rezervacijo za nastanitev čim prej?

Če jih boste preživeli v Sloveniji, zagotovo! Če greste v tujino, raje počakajte na zadnji trenutek, ker nikoli ne veste, kako bo s situacijo okoli korona virusa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja