7 idej kaj delati v času, ko so nas ‘zaprli’ v občine in se ne smemo družiti?

Meni se od teh ukrepov zaradi Covid-19 že malo meša. Postajam popolnoma brezvoljen. Mogoče občasno celo padem v kakšno manjšo depresijo. Včasih sem bil ves čas vesel, ker sem imel planirane razne izlete in potovanja, sedaj pa ni nobenega razloga za veselje.

Ko bi bile vsaj meje med občinami odprte, da bi lahko hodil na izlete po Sloveniji. Ko bi se lahko vsaj šel malo kopati v tale termalni vrelec, ki ga lahko pogledate tukaj. To je termalni izvir, kjer ima voda vedno 35 stopinj Celzija in se lahko tukaj kopaš tudi pozimi, ko je zunaj sneg in temperature pod ničlo.

Jaz sem mnenja, da bi morala naša vlada nekako ljudem omogočiti, da se prosto gibajo po Sloveniji, če je razlog da greš pogledati neke naravne lepote ali pa če greš v hribe. Sicer se zavedam, da bi potem to veliko ljudi izkoriščalo za druge stvari.

Situacija je zagotovo težka, ampak verjetno obstajajo neki načini, kako situacijo vsaj malo izboljšati in kako iz vsega tega ‘potegniti’ ven vsaj nekaj pozitivnega.

Danes sem šel s svojo Lučko na več kot dve urni sprehod in vmes razmišljal, kaj naj počnem med Covid-19 ukrepi. Na sprehodih v naravi vedno dobim dobre ideje in tudi danes je bilo tako. Dobil sem par dobrih idej. Predlagam vam, da si jih preberete. Namreč prepričan sem, da bo vsaj kakšna ideja tudi za vas zelo dobra.

Začnite se ukvarjati z rekreacijo

Najbrž že dolgo časa niste imeli na voljo toliko časa, kot ga imate sedaj, ko veljajo Covid-19 ukrepi. Zato je sedaj pravi čas, da se začnete ukvarjati z rekreacijo. Lahko greste samo na dolg sprehod, še bolje pa bo, če greste teči ali na kolo.

Ko sem šel danes na daljši sprehod sem srečal sosedo. Soseda je starejša gospa, a kljub temu polna energije in za svoja leta je videti zelo super. Ko sva se srečala je bila soseda nasmejana in dobre volje. Povedala mi je koliko je prehodila in dodala kako dobro se potem počuti, ko pride domov.

O tem kako meni vsaka rekreacija poboljša razpoloženje vsaj za 30 odstotkov sem že pisal v članku, ki si ga lahko preberete na www.tomazgorec.si/en-nasvet-za-sreco.

Rekreacija nam tudi izboljša imunski sistem, kar pomeni da imamo manj možnosti, da zbolimo za kakršnokoli boleznijo. Jaz se letos redno ukvarjam z rekreacijo in zaenkrt sem zdrav kot riba.

Začnite s hujšanjem

Če imate preveč kilogramov, tako kot jaz, je sedaj pravi čas za hujšanje. Na voljo imamo veliko časa za pripravo zdrave hrane, ki vsebuje manj kalorij. Prav tako imamo čas za rekreacijo.

Kako shujšati si lahko preberete v mojem prispevku z naslovom 5 nasvetov kako shujšati. Nisem sicer neki strokovnjak za hujšanje, vendar glede na to, da se s hujšanjem ukvarjam že več kot 25 let, imam neke svoje načine, ki mi pomagajo shujšati.

Začnite pisati blog

Ste kdaj razmišljali, da bi začeli pisati svoj blog? Pisanje bloga je super zadeva, ki prinaša številne nedenarne in tudi denarne koristi. Naj naštejem samo par nedenarnih koristi, ki jih boste imeli, če boste začeli pisati blog. Začeli boste bolje pisati, bolje boste začeli razmišljati, začeli boste spoznavati samega sebe, spoznali boste veliko ljudi, odprle se vam bodo nove priložnosti, dobili boste nova znanja in še veliko drugih nedenarnih koristi boste imeli, če se boste odločili, da boste začeli pisati blog.

Če razmišljate, da bi začeli pisati blog, vam predlagam, da si preberete mojo e-knjigo z naslovom Kako uspeti in zaslužiti s pisanjem bloga, ki jo lahko brezplačno dobite na www.tomazgorec.si/kako-zasluziti-z-blogom.

Če niste čisto prepričani ali bi začeli pisati blog ali ne, se mogoče lahko dogovorimo, da za začetek napišete enega ali dva prispevka za moj blog in potem vidite kakšen je odziv in kako vam je vse skupaj všeč. Več o tem, kako lahko za moj blog napišete gostujoči članek, si preberite na www.tomazgorec.si/povej-svojo-zgodbo.

Branje knjig

Ljudje se ne zavedajo, koliko bogastva je v knjigah! Sam osebno poznam kar veliko uspešnih in zelo bogatih ljudi, ki so začeli iz popolne nule. Vsi ti uspešni in bogati ljudje imajo eno skupno točko. To je, da so vsi veliko brali knjige.

Zelo dobro poznam eno osebo, ki je kot 20 letni fant v enem letu prebral 120 knjig. Po teh 120 prebranih knjigah se je ta oseba podala v podjetništvo. Že v prvem letu njegove podjetniške poti mu je šlo zelo dobro. Danes, dobrih deset let kasneje ima človek več milijonov evrov premoženja. Ne sicer v denarju, ampak v vrednosti podjetja.

Sam sem že dolgo časa mnenja, da če prebereš dobro knjigo katera tema je kakorkoli povezana s podjetništvom, si vreden vsaj 2.000 evrov več. Sam sem tudi že prebral knjige, ki so mi prinesle več kot 10.000 evrov koristi.

Če ne veste katero knjigo bi šli brati, naj vam jih predlagam par.

Za začetek si preberite knjigo Prebojniki, katere avtor je Malcolm Gladwell. če vam bo všeč, od istega avtorja preberite še knjigo z naslovom Preblisk in David in Golijat. Ena super knjiga, ki je podobna tem trem knjigam, ki sem jih ravnokar naštel je knjiga z naslovom Predvidljivo nerazumni, katere avtor je Dan Ariely.

Če rabite motivacijo, si preberite knjigo od Tomaža Humarja mlajšega. Naslov knjige je Svet ni meja. Več o tej knjigi izveste v mojem spodnjem video psonetku.

Za motivacijo je super tudi knjiga z naslovom Kako sem izgubil nedolžnost, katere avtor je multimilijonar Richard Branson.

Napišite knjigo

Sam sem mnenja, da ima čisto vsak človek dovolj vsebine, da bi napisal vsaj tri knjige. Tiste osebe, ki so se jim v življenju dogajale hude stvari imajo še toliko več zanimive vsebine za knjigo.

Če bi ljudje vedeli, koliko več so vredni, če napišejo knjigo, bi to storili takoj. To vam govorim iz lastnih izkušenj. Namreč sam sem dve leti nazaj izdal svojo prvo knjigo. Naslov knjige je Kako do prvih mest na Googlu. S prodajo knjige sem zelo dobro zaslužil. Še več sem zaslužil s tem, ker so me zaradi tega, ker sem napisal knjigo, ljudje imeli za večjega strokovnjaka. Na račun moje knjige smo v našem podjetju dobili kar nekaj dobrih strank. Odkar sem napisal knjigo lahko tudi veliko več računam svoje storitve. Še par let nazaj sem svojo svetovalno uro računal 20 do 25 evrov plus DDV. Danes svetovalno uro računam od 100 do 150 evrov plus DDV. Razlika je več kot očitna. Da lahko tako drago računam svojo svetovalno uro, ima največ zaslug to, da sem napisal knjigo. V to sem prepričan!

Več o tem, kako napisati knjigo si poglejte na www.tomazgorec.si/delo-na-domu pod točko 12.

Če nimate denarja za izdajo knjige, vam jo popolnoma brezplačno izdamo v našem podjetju. Več informacij o tem, najdete na www.tomazgorec.si/kako-izdati-knjigo.

Sam razmišljam, da bi napisal še eno knjigo. Če se tale korona ne bo kmalu umirila se jo bom lotil pisati. Naslov knjige bo Vse se da, če se hoče. Knjiga bo moja biografija. Namreč menim, da imam veliko zanimivih in tudi poučnih zgodb iz katerih se lahko ljudje veliko naučijo.

Naredite stvari, ki jih že dolgo časa odlašate

Če vam nobena od zgoraj naštetih idej ni všeč naredite eno od stvari, ki jo že dalj časa odlašate.

Najdite si delo od doma

Če se dolgočasite in imate veliko časa si lahko najdete neko delo, ki ga lahko opravljate od doma. To je lahko pisanje člankov ali kakšna druga administrativna dela.

Na www.tomazgorec.si/delo-na-domu, najdete kar 14 idej za delo na domu. Preberite si prispevek, mogoče vam bo kakšna ideja zelo všeč!

Kaj ne delati v času Covid-19 ukrepov

Najslabše, kar lahko naredite zase je, da v tem času gledate televizijo in spremljate medije. Če boste delali to, boste postali depresivni, brezvoljni, negativni in še zredili se boste.

Življenje brez medijev je veliko lepše!

 

2 komentarja

  1. Tomaž, slišala sem da termalni izvir že obratuje, samo še počakajmo na odprtje “meja”! Vsi že komaj čakamo doživetjem naproti!!! Lp

  2. Zelo dobri predlogi – hvala. Jaz pišem blog, ravno sedajle sem ga napisala, objavila ga bom jutri. Tudi za vašo stran imam že delno pripravljeno. Naslov knjige pa imam že sigurno 2 leti v računalniku, a je ostalo le pri tem. Naslov je “Prava levinja” – seveda tudi osebna zgodba, ki je v “glavi” že delno oblikovana. Sicer pa sem sedaj med corono pričela s tekom za Savo vsaj 2x tedensko, 1x tedensko na Lisco in to je res prava sprostitev – koristno je za um in telo hkrati.

    Si moram pa še bolj podrobno prebrati nekaj prej omenjenih vaših člankov. Sedajle je ura že dvajset do dveh zjutraj. Lep dan jutri. Dragica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja