Najboljši izleti po Sloveniji – 7 predlogov kam v avgustu

Vas zanima, kateri so najboljši izleti po Sloveniji? V nadaljevanju vam bom predstavil 7 zelo zanimivih idej za izlet po naši lepi Sloveniji. Ideje so dobre za vse letne čase, še zlasti pa so primerne za mesec avgust.

Obisk znamenitosti Bele krajine in kopanje v reki Kolpi

Glede na to, da je mesec avgust običajno zelo topel mesec, je super, če izberemo tak izlet, kjer se je tudi možno osvežiti v kakšni reki ali jezeru. Bela Krajina nudi veliko takih kombinacij, saj imajo v Beli Krajini reko Kolpo, v kateri se je res čudovito kopati. Kako lepi kraji so ob Kolpi, si lahko pogledate na video posnetku, ki ga najdete na https://youtu.be/JAb6bfFaBu4.

Naj vam naštejem par zanimivih znamenitosti, ki jih je vredno obiskati. Meni osebno, je ena najlepših naravnih znamenitosti izvir reke Krupe.  Ljubitelji narave, boste navdušeni, tudi nad sotesko Divji potok v Črmošnjicah. Zanimiv je tudi Krajinski park Lahinja.

Bela Krajina zagotovo spada v kategorijo najboljši izleti po Sloveniji. Poleg vseh znamenitosti, boste navdušeni nad prijaznimi ljudmi in dokaj ugodnimi cenami.

Rakov Škocjan in Soteska Pekel

Rakov Škocjan in Soteska Pekel so dve zelo zanimivi znamenitosti, ki se nahajajo na Notranjskem in so dokaj blizu ena drugi. Obe, lahko brez težav obiščete v enem dnevu. 

Za ogled obeh znamenitosti, vam ne bo potrebno plačati nobene parkirnine ali vstopnine.

Kako zanimiv in lep je Rakov Škocjan, si poglejte na www.tomazgorec.si/rakov-skocjan, kjer najdete moje slike, video posnetke in opis. Za več informacij o Soteski Pekel, pa kliknite www.tomazgorec.si/divji-potok.

Jezersko

Jezersko je še en zanimiv kraj, ki se ga splača obiskati poleti. Poleg nešteto možnosti za pohodništvo, kolesarjenje in planinarjenje, se lahko tudi kopate v čudovitem Planšarskem jezeru.

Jezersko, je iz izhodišče za obisk številnih gora. Naj naštejem samo nekaj najbolj znanih gora, kot so Skuta, Kočna, Grintovec in Velika Baba. Iz Jezerskega je tudi izhodišče za obisk čudovite Češke koče.

Če boste v Jezerskem preživeli več dni, vam predlagam, da si najamete kočo Skriti biser ali glamping hiško, ki si jo lahko ogledate na www.tomazgorec.si/glamping-jezersko.

Dolina reke Soče

Dolina reke Soče, je vedno zanimiva, saj nudi res veliko naravnih in tudi ostalih zanimivosti, zato zagotovo spada v kategorijo najboljši izleti po Sloveniji.

Če boste v dolino reke Soče vstopili preko prelaza Vršič, vam predlagam, da si v Trenti ogledate izvir reke Soče.

Ko si boste ogledali izvir reke Soče, nadaljujte pot po dolini. Kmalu, boste prišli do malih in velikih korit reke Soče. Več o tej res lepi naravni znamenitosti, si poglejte in preberite na www.tomazgorec.si/velika-korita-soce. Ko si boste pogledali slike in video posnetke, sem prepričan, da boste tudi vi ostali brez besed.

Po ogledu zgornjega video posnetka sem prepričan, da ste navdušeni nad lepoto in posebnostjo Velikih korit Soče.

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Zelo blizu Velikih korit Soče, je dolina Lepena in Šunikov vodni gaj, ki sta tudi vredna ogleda.

Nato nadaljujte pot do Bovca, kjer zavijete v kraj Čezsoča. To je lep kraj, ki nudi veliko možnosti za kopanje.

Par kilometrov naprej od kraja Zasoča, boste že iz ceste videli mogočen slap Boka. Takoj, ko boste prečkali most čez reko Boka, je majhen parkirni prostor, kjer lahko parkirate svoj avto in se odpravite na pol urno pot do razgledne točke, kjer se super vidi slap Boka.

Če boste nadaljevali pot navzdol ob reki, boste prišli do Kobarida, kjer si lahko ogledate muzej Soške fronte, Napoleonov most in slap Kozjak.

Rogla

Rogla, je še en lep kraj v katerega se lahko umaknemo pred poletno vročino. Glede na to, da leži na nadmorski višini okoli 1.500 metrov, je na Rogli tudi poleti zelo prijetno.

Na Rogli imate na voljo cel kup možnosti za razne aktivnosti. Uživali boste že v krajših sprehodih, ker je tu narava zelo lepa. Če želite malo več hoditi, vam predlagam, da obiščete čudovita Lovrenška jezera.

Na Rogli, se lahko tudi sprehodite med krošnjami. Namreč, pred približno enim letom, so naredili posebno pot med krošnjami z velikim razglednim stolpom. Kako je to videti v živo, si poglejte na spodnjem video posnetku.

Če vam je bil moj videoposnetek všeč, vam predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Na mojem kanalu, najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Več informaciji o poti med krošnjami najdete na www.tomazgorec.si/pot-med-krosnjami.

Kostel

Kostel, je manj znana turistična destinacija v Sloveniji, kar pa nikakor ne pomeni, da ni zanimiva. Moje osebno mnenje je, da Kostel zagotovo spada v kategorijo najboljši izleti po Sloveniji, še posebej v mesecu juliju, avgustu in septembru. Ta destinacija, je še posebej zanimiva v omenjenih mesecih, ko se lahko kopamo v ravno prav topli reki Kolpi. V občini Kostel, je kar nekaj zanimivih krajev, kjer se lahko kopate v reki Kolpi. Poleti reka Kolpa doseže temperaturo do 25 stopinj Celzija.

Tisti, ki imate radi naravo, pohodništvo in lepe razglede, pa se odpravite na Kuželjske stene, kjer je prečudovit razgled v dolino reke Kolpe.

Za več informacij kliknite www.tomazgorec.si/kostel, kjer najdete vse zanimive informacije o tem zanimivem in nepoznanem kraju.

Naravne toplice Klevevž

Naravne toplice Klevevž, so še en zanimiv kraj, ki se vam ga splača obiskati tako v vročih poletnih dneh, kot tudi v mrzli zimi. Namreč, tukaj se lahko kopate v bazenu, ki ga napaja voda iz termalnega izvira. Termalni izvir, ima skozi vse leto temperaturo vode 24,8 stopinje Celzija. Najbolj pogumni, se v bazenu kopajo tudi takrat, ko se temperatura spusti globoko pod ničlo in je okolica vsa zasnežena in zaledenela.

Tik ob bazenu s termalno vodo teče reka Radulja, v kateri se je prijetno kopati v poletnih mesecih. Od bazena navzgor, je reka Radulja naredila zanimivo sotesko, ki se jo tudi izplača ogledati.

Več informacij o tem zanimivem kraju, najdete na www.tomazgorec.si/klevevz, kjer si lahko pogledate slike in video posnetke.

Kakšen je vaš predlog za najboljši izleti po Sloveniji?

Imate tudi vi kakšen predlog za najboljši izlet po Sloveniji? Če ga imate, ga prosim napišite v komentar tega prispevka. Če bo vaša ideja dobra, si bom šel ta kraj pogledati in bom o njem napisal reportažo.

Naj samo povem, da vedno dajem prednost manj znanim krajem.

Kateri so najboljši izleti po Sloveniji, ki jih priporoča Tomaž Gorec?

Slovenija je čudovita dežela in ima veliko zanimivosti, ki so vredne ogleda. Meni osebno je najbolj všeč dolina reke Soče. Zelo všeč mi je tudi Rogla, kjer bi dodal še obisk Lovrenških jezer in Črnega jezera. Najbolj zanimiv slap v Sloveniji mi je slap Peričnik.

Kam na izlet z otroci?

Ena dobra ideja kam iti na izlet z otroci so Zelenci, jezero Jasna in da se še zapeljete na Vršič. Za otroke je tudi zelo lepo na Rogli, kjer jim bo zanimiva Pot med krošnjami. Če otrokom ni porblem prehoditi dobri 10 kilometrov, potem predlagam še obisk Lovrenških jezer.

Kam na izlet na Gorenjsko?

Gorenjska ima zagotovo največ turističnih točk v Sloveniji, ki so vredne ogleda. Najbolj zanimive so zagotovo Bled, Bohinj, Slap Savica, Blejski vintgar, Pokljuka, Zelenci, Jezero Jasna, slap Peričnik, dolina Vrata, Vršič,...

Kam na izlet na Dolejskem?

Dolenjska je manj poznana turistična destinacija v Slvoeniji, vendar ima kar nekaj zelo zanimvih stvari za videti. Zelo zanimive so naravne toplice Klevevž, Otočec, Kostanjevica na Krki, Klunove toplice, grad Mokrice, Nebesa nad Šentrupertom,...

Ocenite to stran

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.